Archive | Επικαιρότητα

10-25 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2011

Φεβ 1st, 2011Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 10-25 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2011


Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. (περισσότερα…)

Μηχανογραφικά σε δηµόσια διαβούλευση

Νοέ 25th, 2010Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μηχανογραφικά σε δηµόσια διαβούλευση

Δηµόσια διαβούλευση µε τους µαθητές και τις οικογένειές τουςγια το πότε θα υποβληθούν τα Μηχανογραφικά Δελτία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση άρχισε χθες και θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεµβρίου.

Στη διαβούλευση που είχε προαναγγείλει ουφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος µε συνέντευξή τουστα «ΝΕΑ» την περασµένη Δευτέρα, µπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους όλοι οι ενδιαφερόµενοι στην ιστοσελίδα http://www. opengov.gr/ypepth/?p=350 στην οποία έχει αναρτηθεί από χθες και το κείµενο που αναφέρει τα επιχειρήµατα υπέρ της αλλαγής του χρόνου κατάθεσης, ώστε στο εξής τα Μηχανογραφικά να υποβάλλονται τον Μάρτιο χωρίς να είναι γνωστοί οι βαθµοί και όχι τον Ιούλιο όπως συµβαίνει σήµερα. «Η γνώση του βαθµού των εξετάσεων πριν από τη συµπλήρωση του Μηχανογραφικού θα είχε ενδεχοµένως έννοια µόνοσε δύο περιπτώσεις: Αν υπήρχε όριο στον αριθµό των σχολών που µπορούν να δηλωθούν ή αν κάθε υποψήφιος γνώριζε τις βαθµολογίες όλων των άλλων υποψηφίων και τη σειρά προτίµησης που προτίθενται να δηλώσουν – πράγµα που είναι, προφανώς, αδύνατον», σηµειώνει ο υφυπουργός. (περισσότερα…)

Ιούλιο η συμπλήρωση των μηχανογραφικών

Νοέ 16th, 2010Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιούλιο η συμπλήρωση των μηχανογραφικών

Σύμφωνα με το Βήμα,  απέσυρε το υπουργείο Παιδείας την πρόταση για τη συμπλήρωσή του μηχανογραφικού δελτίου τον Μάρτιο

Τον Ιούλιο θα συμπληρώσουν και εφέτος το μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι για την ανώτατη εκπαίδευση. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποσύρει τελικά την πρόταση για συμπλήρωσή του τον Μάρτιο, καθώς αυτή η προοπτική προκάλεσε αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή είναι οριστική. Με την εφαρμογή του νέου συστήματος για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το 2013, θα εξεταστεί ξανά και ο τρόπος συμπλήρωσης του μηχανογραφικού. (περισσότερα…)

Μαύρα Ιδιαίτερα

Οκτ 31st, 2010Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαύρα Ιδιαίτερα

Nέο  ογκώδη φάκελο με στοιχεία για καθηγητές του Δημοσίου απ’ όλη τη χώρα που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές παρέδωσε στην υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ελλάδος.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης τέθηκαν εκ μέρους της ΟΕΦΕ τα εξής θέματα:

1.   Παράνομα ιδιαίτερα – Μητρώο καθηγητών

2.     Αναθεώρηση θεσμικού πλαισίου – διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

3.    Υπαγωγή της απογευματινής μη τυπικής εκπαίδευσης σε αναπτυξιακά προγράμματα τόσο για τους μαθητές , όσο και για τις επιχειρήσεις

4.     Ενημέρωση για το κυοφορούμενο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση  .

Ειδικά για το επίκαιρο θέμα των ΜΑΥΡΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ η αντιπροσωπεία της ΟΕΦΕ ζήτησε  να σταματήσει η ασυλία που έχουν  και να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες. Παρέδωσε  εκ νέου ογκώδη φάκελο με στοιχεία για καθηγητές του Δημοσίου απ’ όλη τη χώρα.

Στην δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι Έλληνες, κάποιοι «καθηγητές» συνεχίζουν να πλουτίζουν παράνομα. Το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να σταματήσει μέσα από τις συνήθεις διαδικασίες. Αυτό που χρειάζεται, είναι η ίδια ελληνική οικογένεια να σταματήσει να υποστηρίζει τέτοια φαινόμενα παρανομίας, φοροδιαφυγής και εν τέλει παιδαγωγικής ανηθικότητας.

Σε ποιον κόσμο ζεις;

Οκτ 29th, 2010Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε ποιον κόσμο ζεις;

Page 1 of 212»
Free WordPress Theme
WordPress Theme PandaThemes