Επαγγελματικός απο-προσανατολισμός

Σεπ 18th, 2010Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαγγελματικός απο-προσανατολισμός

Ωραία μέχρι εδώ: έφτασες στο κατώφλι της σχολικής σου ζωής, επέλεξες κατεύθυνση, γράφτηκες στο φροντιστήριο και ξεκίνησες δειλά αλλά και αισιόδοξα να προετοιμάζεσαι για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αν στο ερώτημα πού θέλεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου, τι δουλειά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου δεν έχεις απάντηση, κάτι που θεωρείται απόλυτα λογικό, μπορείς  να ψάξεις στο διαδίκτυο τα προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων και τα συναφή επαγγέλματα που διοχετεύουν αποφοίτους.  Υπάρχουν αρκετές ελληνικές σελίδες με χρήσιμες πληροφορίες, που μπορούν να σε κατατοπίσουν:

  1. Μια καλή αρχή είναι το Δίκτυο Νέστωρ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπου μπορείς να αντλήσεις αρκετές πληροφορίες από τη βάση δεδομένων που έχουν δημιουργήσει σχετικά με τις εκπαιδευτικές διεξόδους και περιγραφές επαγγελμάτων του Ελληνικού εργασιακού περιβάλλοντος
  2. To www.mysep.gr αποτελεί  μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια για την πληροφόρηση των νέων  σχετικά με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό
  3. Αν σας ενδιαφέρουν επαγγέλματα από τον χώρο του πολιτισμού υπάρχει το αφιέρωμα Επαγγέλματα, όπου παρουσιάζεταιι  συνοπτικά και τεκμηριωμένα μια σειρά επαγγελμάτων και ειδικοτήτων από τον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού με συνεντεύξεις καταξιωμένων επαγγελματιών, που δέχτηκαν πρόθυμα να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους μελλοντικούς συναδέλφους και συνεργάτες τους, αλλά και με πλήρεις οδηγούς των σπουδών στην Ελλάδα που οδηγούν στην απόκτηση σχετικών πτυχίων, καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση των αποφοίτων στους αντίστοιχους κλάδους.
  4. Οδηγός στον κόσμο των Επαγγελμάτων(GWO) Δίνει πληροφορίες για περίπου 700 επαγγέλματα με κείμενα και φωτογραφίες. Προσφέρει ποικιλία μεθόδων για να διαλέξεις το κατάλληλο επάγγελμα. Δίνει κατεύθυνσεις και πληροφορίες για εισαγωγή στην αγορά εργασίας.
  5. Περιγράμματα Επαγγελμάτων ΟΑΕΔ
  6. Οδηγός Σπουδών και Απασχόλησης από την Μορφωτική Πρωτοβουλία
  7. Κατάλογος Επαγγελματικών Περιγραμμάτων από το ΕΚΕΠΙς

Το υπόλοιπο ψάξιμο δικό σας…

Comments are closed.

Free WordPress Themes
WordPress Theme PandaThemes