Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές (web edition)

Οκτ 26th, 2010Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές (web edition)

Στον ιστότοπο «Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές – Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα», που ξεκινά τη λειτουργία του παράλληλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010-2011, το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εγκαινιάζει μια νέα δράση, με στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια όλων των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα ψηφιακά εκπαιδευτικά βοηθήματα δεν υποκαθιστούν σε καμιά περίπτωση την τακτική διδασκαλία στο σχολείο και το έργο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπεύουν να προσφέρουν ένα συμπληρωματικό, ευέλικτο και σύγχρονο τρόπο πρόσβασης των μαθητών σε χρήσιμο υποβοηθητικό υλικό, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες προετοιμασίας τους εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων. Η πρόσβαση θα είναι ανοικτή σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και σε όλα τα μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το σύνολο της ύλης κάθε βοηθήματος περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια της ύλης του σχολικού βιβλίου που έχουν επιλεγεί για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η βασική δομή της ύλης αποτελείται από τα αντίστοιχα κεφάλαια τα οποία με τη σειρά τους είναι χωρισμένα σε ενότητες.

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει:

  • Βιντεοδιάλεξη, που απαρτίζεται από επιμέρους βίντεο, τα οποία αποτελούν τη βιντεοσκοπημένη παράδοση της αντίστοιχης ύλης
  • Σημειώσεις της ενότητας
  • Παραδείγματα για την κατανόηση της θεωρίας με υποδειγματικές λυμένες ασκήσεις
  • Ερωτήσεις και ασκήσεις για εξάσκηση, και απαντήσεις και λύσεις των ασκήσεων

Τα βοηθήματα περιλαμβάνουν επίσης επαναληπτικές ασκήσεις, που αναφέρονται στο σύνολο της ύλης του αντίστοιχου μαθήματος, καθώς και λυμένα θέματα πανελλαδικών εξετάσεων προηγούμενων ετών.

Προς το παρόν θα βρείτε ψηφιοποιημένα τα παρακάτω μαθήματα:

 Σχόλιο: Αν και ο ιστότοπος δεν είναι έτοιμος σε επίπεδο περιεχομένου και λειτουργικότητας, αξίζει την επίσκεψη όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών. Φυσικά, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δουλειά που γίνεται στο φροντιστήριο, αλλά η προσπάθεια είναι αξιέπαινη.

Comments are closed.

Weboy
WordPress Theme PandaThemes