Μηχανογραφικά σε δηµόσια διαβούλευση

Νοέ 25th, 2010Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μηχανογραφικά σε δηµόσια διαβούλευση

Δηµόσια διαβούλευση µε τους µαθητές και τις οικογένειές τουςγια το πότε θα υποβληθούν τα Μηχανογραφικά Δελτία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση άρχισε χθες και θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεµβρίου.

Στη διαβούλευση που είχε προαναγγείλει ουφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος µε συνέντευξή τουστα «ΝΕΑ» την περασµένη Δευτέρα, µπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους όλοι οι ενδιαφερόµενοι στην ιστοσελίδα http://www. opengov.gr/ypepth/?p=350 στην οποία έχει αναρτηθεί από χθες και το κείµενο που αναφέρει τα επιχειρήµατα υπέρ της αλλαγής του χρόνου κατάθεσης, ώστε στο εξής τα Μηχανογραφικά να υποβάλλονται τον Μάρτιο χωρίς να είναι γνωστοί οι βαθµοί και όχι τον Ιούλιο όπως συµβαίνει σήµερα. «Η γνώση του βαθµού των εξετάσεων πριν από τη συµπλήρωση του Μηχανογραφικού θα είχε ενδεχοµένως έννοια µόνοσε δύο περιπτώσεις: Αν υπήρχε όριο στον αριθµό των σχολών που µπορούν να δηλωθούν ή αν κάθε υποψήφιος γνώριζε τις βαθµολογίες όλων των άλλων υποψηφίων και τη σειρά προτίµησης που προτίθενται να δηλώσουν – πράγµα που είναι, προφανώς, αδύνατον», σηµειώνει ο υφυπουργός.

Σύµφωνα µε τα επιχειρήµατα, η υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίουγίνεται υπό το κράτος µετέωρων εκτιµήσεων για τη διακύµανση των βαθµολογιών, τις πιθανές προτιµήσεις των υποψηφίων και τελικά τις βάσεις. Ετσι πολλοί καταλήγουν, αντί να δηλώνουν την πραγµατική σειρά προτίµησής τους, να ακολουθούν λαβυρινθώδεις συµβουλές «ειδικών». Ο κ. Πανάρετος αναφέρει ότι «υπήρξαν χαρακτηριστικές περιπτώσεις υποψηφίων, οι οποίοι συµπλήρωσαν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο µε ορισµένες µόνο σχολέςβασιζόµενοι στα µόρια που συγκέντρωσαν σεσυνάρτηση µε τις βάσεις παρελθόντων ετών, µε αποτέλεσµα αρκετοίαπό αυτούς ναµην εισαχθούν τελικά σε καµία σχολήπαρά τις υψηλές επιδόσεις τους. Π.χ. στις φετινές εξετάσεις, υποψήφια µε 18.010 µόρια δήλωσε στο Μηχανογραφικό της Δελτίο δέκα (10) προτιµήσεις (Τµήµατα Ιατρικής και Βιολογίας) βασιζόµενη στις βάσειςτου προηγούµενου έτους.

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχόλιο:  Η συμμετοχή όλων  μας είναι απαραίτητη.

Comments are closed.

Free WordPress Themes
WordPress Theme PandaThemes