Λύκειο

Shape Image One

Στο ΣΙΓΜΑ προετοιμάζουμε τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή τους στα ανώτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Α' Λυκείου

Β' Λυκείου

Γενικής Παιδείας
Ανθρωπιστικών Σπουδών
Θετικών Σπουδών

Γ' Λυκείου

Ανθρωπιστικών Σπουδών
Τεχνολογικών και Θετικών Σπουδών
Σπουδών Υγείας και Ζωής
Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Έκθεση / Λογοτεχνία

Έκθεση / Λογοτεχνία

Η Έκθεση είναι η κορωνίδα των μαθημάτων. Για την ομάδα μας αποτελεί το μάθημα σταθμό για το παιδί σας, διότι διαμορφώνει και αναδεικνύει την προσωπικότητα του και αποτελεί προϋπόθεση στην ανοδική εξέλιξή για το μέλλον του. Λόγος και γραφή είναι τα εργαλεία των νέων ανθρώπων, στην προσπάθεια τους για να επιτύχουν τους στόχους τους και να προοδεύσουν.

Η Έκθεση από την τάξη της Α΄ Γυμνασίου μέχρι την Γ’ Λυκείου διδάσκεται μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας μεταξύ των μαθητών μας, σύμπραξης ιδεών τους και κοινών αναζητήσεων που διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

Μαθηματικά

Μαθηματικά

Τα Μαθηματικά είναι η επιστήμη που μελετά θέματα που αφορούν την ποσότητα (αριθμούς), τη δομή (γεωμετρικά σχήματα), το χώρο, τη μεταβολή, τις σχέσεις όλων των μετρήσιμων αντικειμένων της πραγματικότητας και της φαντασίας μας, καθώς επίσης, σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, και μερικά άλλα που δεν είναι γενικώς δεκτά ότι πρέπει να περιλαμβάνονται στον ορισμό των μαθηματικών. Μέσα από το μάθημα που γίνεται στο φροντιστήριό μας προσπαθούμε οι μαθητές να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στο μάθημα και να κατανοήσουν τις μαθηματικές έννοιες.

Φυσική

Φυσική

Η Φυσική είναι μια απαιτητική αλλά και συναρπαστική βασική επιστήμη γιατί στοχεύει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, του κόσμου μέσα μας και του κόσμου πέρα από εμάς. Το στιβαρό γνωστικό υπόβαθρο, η δημιουργικότητα και ευρηματικότητα στην επίλυση προβλημάτων και ο επιστημονικός τρόπος σκέψης που αποκτούν οι μαθητές μας αποτελούν ισχυρά θεμέλια και πολύτιμα εφόδια για την περαιτέρω πορεία τους και την τελική επίτευξη των στόχων τους.

Χημεία

Χημεία

Η Χημεία είναι η επιστήμη που μελετά τις ιδιότητες της ύλης. Μελετά τη σύσταση, τη δομή, τις ιδιότητες και τη συμπεριφορά των στοιχείων και των χημικών ενώσεων που απαντώνται στα διάφορα υλικά, καθώς και τη μετατροπή τους σε νέες χημικές ενώσεις και υλικά . Η Χημεία βρίσκεται παντού στην καθημερινή ζωή και μεις στο φροντιστήριο ΣΙΓΜΑ θα σε βοηθήσουμε να την κατανοήσεις και να την αγαπήσεις.

Βιολογία

Βιολογία

Η Βιολογία είναι η φυσική επιστήμη που μελετά τη ζωή και τους ζωντανούς οργανισμούς, δηλαδή τις φυσικές δομές, χημικές διεργασίες, μοριακές αλληλεπιδράσεις, φυσιολογικούς μηχανισμούς, την ανάπτυξη και την εξέλιξη. Η Βιολογία αναγνωρίζει το κύτταρο ως δομική μονάδα της ζωής, τα γονίδια ως βασικούς φορείς της κληρονομικότητας και την εξέλιξη ως μηχανισμό που επηρεάζει την δημιουργία και εξαφάνιση των ειδών.

Οι ζωντανοί οργανισμοί είναι ανοικτά συστήματα που καταναλώνουν ενέργεια για να ζήσουν και περιορίζουν την εντροπία του περιβάλλοντος για να εξασφαλίσουν ομοιόσταση σε ένα σταθερό περιβάλλον.

Αρχαία

Αρχαία

To εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα για τα «Αρχαία Ελληνικά » έχει στόχο να μεταλαμπαδεύσει με φιλολογικώς και γλωσσολογικώς άρτιο τρόπο γνώσεις αρχαίας ελληνικής στους μαθητές μας , ώστε αυτοί να είναι σε θέση με την πάροδο του χρόνου να κατανοούν τα αρχαία ελληνικά κείμενα από το πρωτότυπο. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται προσεγμένες μέθοδοι εκπαίδευσης ειδικά σχεδιασμένες για εφήβους και προσαρμοσμένες στο γνωστικό αντικείμενο της αρχαίας μας γλώσσας.

Λατινικά

Λατινικά

Τα Λατινικά είναι για πολλούς μια «νεκρή» γλώσσα, όμως αποτελούν την απαρχή για πολλές γλώσσες τις οποίες μιλάμε στη σύγχρονη εποχή. Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η γλώσσα έχει πεθάνει, αξίζει να ασχοληθούν μαζί της για να καταλάβουν ότι μια γλώσσα είναι ζωντανή όχι μόνο όταν μιλιέται με τη συμβατική έννοια, αλλά ακόμα και όταν φράσεις της αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προφορικής αλλά και γραπτής έκφρασής μας. Αυτό είναι το μήνυμά μας στους μαθητές μας.

Ιστορία

Ιστορία

Η «ιστορία» είναι ένας ευρύς όρος που σχετίζεται με παρελθόντα γεγονότα καθώς και με τη μνήμη, την ανακάλυψη, τη συλλογή, την οργάνωση, την παρουσίαση και την ερμηνεία των πληροφοριών σχετικά με αυτά τα γεγονότα.

«Ο λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει»

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Α.Ο.Θ.)

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας της Γ΄ Λυκείου ανήκει στα μαθήματα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Στόχος του μαθήματος είναι να εξηγήσει στους μαθητές τη λειτουργία της αγοράς, τον μηχανισμό των τιμών και την επίδραση των κοινωνικών θεσμών στην οικονομία.

Ανάπτυξη Εφαρμογών Σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Α.Ε.Π.Π.)

Ανάπτυξη Εφαρμογών Σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Το μάθημα “Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον” έχει σαν γενικό σκοπό οι μαθητές να αναπτύξουν αναλυτική και συνθετική σκέψη, να αποκτήσουν ικανότητες μεθοδολογικού χαρακτήρα και να μπορούν να επιλύουν απλά σχετικά προβλήματα. Οι καθηγητές μας προσφέρουν στο μαθητή όλες τις γνώσεις και πληροφορίες που είναι απαραίτητες, ώστε αυτός να κατανοήσει με ευκολία, ακρίβεια και σαφήνεια τις βασικές έννοιες αλγοριθμικής και προγραμματισμού.

ΕΣΠΑ